Menu

REȚINUT PENTRU 24 DE ORE

Falsul chirurg Matteo Politi a fost reținut aseară, pentru 24 de ore, iar astăzi va fi cerută arestarea lui pentru 30 de zile. El este suspectat de înșelăciune, deși avocatul sau susține că are diplomă de absolvent al Universității de Medicină din Pristina, document ce este atestat de Ministerul Sănătății.

Matteo Politi, falsul chirurg care a operat în mai multe clinici private din România, a fost prins ieri dimineață de polițiștii de frontieră, în Vama Curtici, județul Arad. El a fost dus de oamenii legii la Secția 4 de Poliție din capitală, unde a fost audiat. Totodată, polițiștii au adus și bagajele pe care bărbatul le avea la el atunci când a fost prins.

Matteo Politi a fost reținut aseară pentru 24 de ore, urmând ca Parchetul să decidă dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind suspectat de înșelăciune.

Avocatul său susține că diploma sa de absolvent al Universităţii de Medicină din Pristina este atestată de Ministerul Educației.

Falsul medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deși conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase. Bărbatul, pe numele real Matteo Politi, nu avea nici avizul Colegiului Medicilor, care a sesizat Parchetul în acest caz. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marți că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic și că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze.

Politi a primit cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală în martie 2018, funcționarul care i l-a eliberat fiind mutat disciplinar până la finalizarea anchetei interne.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>