Menu

ȘANSE MAI MARI PENTRU PACIENȚI

Buzoienii care vor suferi accidente vasculare cerebrale vor avea posibilitatea să fie tratați la Spitalul Județean Buzău cu șanse de recuperare mai mari. Unitatea spitalicească buzoiană a fost inclusă în programul național de luptă împotriva accidentelor vasculare cerebrale, acest tratament fiind finanțat de către stat, prin Casa de Asigurări de Sănătate. Până acum, costurile erau suportate de către Spitalul Județean din fonduri proprii

Din această săptămână, Spitalul Judeţean de Urgență Buzău a fost introdus în Programul naţional de luptă împotriva accidentelor vasculare cerebrale. Acest lucru permite realizarea unei proceduri medicale vitale în astfel de cazuri. Este vorba despre tromboliză, un tratament care, aplicat în maximum patru ore de la producerea atacului ischemic, poate dizolva cheagul de sânge care a provocat accidentul vascular cerebral.

Medicii neurologi avertizează că pacienţii trebuie să ajungă în foarte scurt timp la spital, pentru a beneficia de această procedură. Din nefericire, cei mai mulți oameni nu recunosc simptomele unui atac cerebral.

Una dintre condițiile impuse Spitalului Județean Buzău să intre în programul național de luptă împotriva accidentelor vasculare cerebrale a fost acoperirea gărzilor în Secția Radiologie și Imagistică Medicală.

Costurile pentru tromboliză sunt foarte mari, însă, de acum, vor putea fi decontate de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Până acum, costurile pentru tromboliză erau suportate de către Spitalul Județean Buzău din fonduri proprii.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>