Menu

STERILET GRATUIT LA MATERNITATE

Situație cu adevărat îngrijorătoare în Buzău: tot mai multe mămici minore își abandonează bebelușii în Maternitate. Numai anul trecut, 25 de bebeluși au fost părăsiţi de tinerele mame, imediat după naștere. Astfel, începând din acest an, printr-un program derulat de Spitalul Județean și Direcția Generală pentru Asistenţă Socială și Protecția Copilului Buzău, femeile fără posibilităţi materiale își pot pune sterilet în Maternitate, gratuit

Abandonul nou-născuţilor constituie un fenomen în județul Buzău, mai ales în ultimii ani. Anul trecut, de exemplu, 25 de bebeluși au fost abandonați la Maternitatea Buzău.

Conducerea Spitalului Judeţean Buzău consideră că este necesară o campanie pentru stoparea abandonului de bebeluși. De cele mai multe ori, copiii părăsiți în Maternitate ajung la asistenţi maternali, deoarece situațiile în care mămicile se răzgândesc şi revin să îi ia acasă sunt foarte rare.

Spitalul Județean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău au semnat un protocol prin care mămicile fără posibilităţi materiale îşi pot pune, gratuit, sterilet.

Din cauză că proiectul nu este promovat suficient la sate, doar două femei din județ au solicitat, până acum, să li se monteze sterilet.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>