Menu

UN NOU CAZ DE PESTĂ

Pesta porcină africană se extinde alarmant în județul Buzău. Prezenţa virusului a fost semnalată din nou, ieri, la un porc mistreţ găsit mort într-un fond de vânătoare din comuna Berca. În prezent, în județul Buzău, pesta porcină africană evoluează în 13 focare. Autoritățile fac față cu greu acestui fenomen, iar principalii vinovați sunt oamenii, care dau dovadă de inconștiență.

Județul Buzău se confruntă cu un nou caz de pestă porcină, de această dată pe un fond de vânătoare din comuna Berca, unde a fost descoperit cadavrul unui porc mistreț. În urma confirmării diagnosticului de pestă porcină africană, de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti, serviciile veterinare au intervenit şi au instituit imediat măsurile necesare, fiind delimitată zona afectată pe o rază de 13 km. Este al patrulea caz de porc mistreţ infestat cu pestă porcină pe fondul de vânătoare din Berca. În total, în județul Buzău, există 13 focare de pestă porcină.

Prin aplicarea  măsurilor de combatere a pestei porcine, până acum au fost stinse dată 5 focare. Autoritățile fac față cu greu acestui fenomen, iar principalii vinovați sunt oamenii, care dau dovadă de inconștiență.

Pesta porcină africană este o boală letală produsă de un virus care infectează porcii domestici şi porcii mistreţi. Boala nu se manifestă la om, ci doar la porci, factorul uman având în schimb un rol important în transmiterea acestui virus. Din păcate, nu există vaccin pentru combaterea acestui virus.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>