Menu

UN NOU SECRETAR DE STAT

Buzăul are un nou secretar de stat. Este vorba despre Ionel Tescaru, fostul director al Companiei de Apă Buzău, care a fost numit președinte al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile de Utilități Publice, printr-o decizie a prim ministrului Viorica Dăncilă. Ionel Tescaru este al treilea buzoian care ocupă această funcție, după Janina Preda, soția deputatului Cezar Preda, și fostul senator și președinte al Consiliul Județean Buzău, Cristi Bîgiu.

Ionel Tescaru, fostul director al Companiei de Apă Buzău, a fost numit oficial președintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile de Utilități Publice (A.N.R.S.C). Printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată ieri seară în Monitorul Oficial, Tescaru a preluat noul mandat pentru o perioadă de cinci ani. Ionel Tescaru îl înlocuiește astfel pe Bogdan Petru Alexa care a demisionat din aceasta funcție. Postul de șef al A.N.R.S.C. conferă automat și rangul de secretar de stat. Ionel Tescaru ajunge al treilea buzoian care ocupă această funcție, după Janina Preda, nimeni alta decât soția deputatului Cezar Preda, și fostul senator și președinte al Consiliul Județean Buzău, Cristi Bîgiu. Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C. este o instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, ce funcționează în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și are ca scop reglementarea și monitorizarea la nivel central a activităților din domeniul serviciilor comunitare de utilități publice aflate în atribuțiile sale. Concret, A.N.R.S.C. este autoritatea de reglementare pentru: alimentarea cu apă, canalizarea si epurarea apelor uzate, colectarea, canalizarea și evacuarea apelor pluvial, producerea, transportul, distribuția și furnizarea de energie termică în sistem centralizat, salubrizarea localităților, iluminatul public, administrarea domeniului public și privat al unităților administrativ-teritoriale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>