Menu

ROMÂNII, “CERTAŢI” CU MEDICII

Românii se tem de vizita la medic. O demonstrează datele unui sondaj recent, potrivit căruia suntem pe ultimele locuri în Europa, atunci când vine vorba de consultarea unui medic specialist. Studiul mai arată că românii sunt cel mai mult certați cu medicul stomatolog. Peste 80 la sută dintre noi nu am trecut în ultimele 12 luni pe la dentist.

Pentru români, vizita la medic devine obligatorie doar atunci când au o problemă de sănătate, deși consultul medical în scop preventiv ar trebuie efectuat o dată la 6 luni sau măcar o dată pe an. Datele unui sondaj recent ne situează pe primul loc în Europa, în ceea ce privește ponderea persoanelor  care nu au mers la un dentist în ultimele 12 luni, cu aproape 82 la sută.

România este pe ultimul loc și când vine vorba de consultarea unui chirurg generalist, 88% dintre români declarând că nu au consultat un chirurg generalist în 2017.

Nici pe la medicul generalist nu ne prea place să trecem. Același sondaj arată că aproape 43 la sută dintre români nu au consultat în ultimele 12 luni un astfel de medic.

În România, în mod surprinzător, procentul celor care vor să știe cum stau cu sănătatea crește în rândul populației cu mai puțină carte. Medicii spun și de ce se întâmplă acest fenomen: pacienții, în special cei cu studii superioare, au accesibilitate la informație și atunci apelează mai degrabă la internet, decât la consultul într-un cabinet medical. O altă practică la care, din păcate, apelează cei mai mulți dintre români este automedicația, după ce aleg să meargă direct în farmacii de unde își cumpără tratamente, fără ca să treacă mai întâi pe la medic.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>