Menu

PORCII MISTREȚI CAD PE CAPETE

Pesta porcină africană se extinde de la zi la zi în județul Buzău. Ieri, a fost semnalată prezenţa virusului la încă doi porci mistreţi găsiti morti în fonduri de vânătoare din comunele Berca și Berceni. În prezent, în județul Buzău, pesta porcină africană evoluează în 13 focare. Autoritățile fac față din ce în ce mai greu acestui fenomen!

Ieri, pe raza comunei Berca, pe un fond de vânătoare, a fost găsit cadavrul unui porc mistreț. Tot ieri, un alt porc mistreț a fost găsit mort pe un fond de vânătoare din comuna Beceni. În urma confirmării diagnosticului de pestă porcină africană, de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti, serviciile veterinare au intervenit şi au instituit imediat măsurile necesare, fiind delimitată zona afectată pe o rază de 13 km. Este al doilea caz de porc mistreţ infestat cu pestă porcină pe fondul de vânătoare din Berca, aceeași situație fiind și la Beceni. În total, în județul Buzău există, în prezent, 13 focare de pestă porcină.

Autoritățile fac față cu greu acestui fenomen, iar de ieri a fost demarată o campanie din poartă în poartă în comunele unde există focare de pestă.

Pesta porcină africană este produsă de un virus care infectează porcii domestici şi porcii mistreţi şi care produce o boală gravă, letală la aceste animale. Deocamdată, nu există vaccin pentru combaterea acestui virus.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>