Menu

PRIMUL DECES DIN CAUZA GRIPEI

A fost confirmat primul caz de deces din cauza gripei în acest an, în județul Buzău. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 25 de ani, din satul Grăjdana, comuna Tisău, care a decedat săptămâna trecută, la Spitalul Județean Buzău. Tânăra avea mai multe probleme de sănătate, între care și un handicap locomotor.  Femeia nu era vaccinată antigripal.  În județul Buzău, în sezonul rece 2018 – 2019, au fost au fost înregistrate aproape 100 de cazuri de gripă.

Gripa a făcut primul deces în județul Buzău, în acest an. Este vorba despre o femeie de 25 de ani, din satul Grăjdana, comuna Tisău. În urmă cu aproape două săptămâni, femeia a fost adusă cu o ambulanță la urgențele Spitalului Județean Buzău, în stare gravă. Iniţial, medicul de gardă de la Unitatea Primiri Urgențe i-a pus diagnosticul de viroză respiratorie, testul rapid de gripă fiind negativ.

Femeia a fost internată în secția de Terapie Intensivă, acolo unde i s-a mai făcut un test de gripă care, de această dată, a ieșit pozitiv.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău spun că pacienta avea mai multe probleme de sănătate, handicap locomotor, obezitate morbidă și epilepsie cu antecedente. Femeia nu era vaccinată antigripal. În judeţul Buzău, în sezonul rece 2018-2019 au fost înregistrate aproape 100 de cazuri de gripă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>