Menu

ÎNCĂ O CAMPANIE DE STERILIZARE

Sterilizarea este o măsură necesară pentru reducerea numărului de maidanezi de pe străzi. De acest lucru sunt convinși și reprezentanții Administrației Domeniului Public din Rm. Sărat  care, împreună cu o fundație din Germania derulează o nouă campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor din municipiu. Posesorii de animale din oraș sunt invitați să se înscrie în program, acțiunea urmând a avea loc în padocul ADP Rm. Sărat.

În ultimii ani, Primăria Rm. Sărat a acordat o atenție deosebită înmulțirii necontrolate a câinilor maidanezi, derulând mai multe campanii de informare a cetățenilor și acțiuni de sterilizare a patrupedelor. De asemenea, autoritățile locale au făcut eforturi importante pentru modernizarea padocului de animale din incinta Administrației Domeniului Public din Rm. Sărat:

În cadrul campaniei derulate de Administrația Domeniului Public Rm. Sărat împreună cu fundaţia din Germania pot fi sterilizate 1000 de patrupede.

Reprezentanții Primăriei Rm. Sărat reamintesc că posesorii de animale sunt obligați de lege să-si sterilizeze câinii și pisicile. Organizatorii campaniei atrag atenţia că sterilizarea este recomandată pentru o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă a animalului, dar și pentru a evita înmultirea necontrolată a patrupedelor.

În ultimii ani, la Rm. Sărat numărul maidanezilor s-a redus simțitor. Autoritățile spun că abandonul de animale pe străzile orașului provine atât din iresponsabilitatea proprietarilor, cât şi din înmulţirea patrupedelor pe care le au în posesie, întrucât acestea nu sunt sterilizate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>