Menu

SĂRBĂTOARE CU PORȚILE DESCHISE

Ziua Protecţiei Civile a fost aniversată astăzi cu „porțile deschise” de către pompierii din Rm. Sărat. Unitatea a prezentat publicului tehnicile şi mijloace de intervenţie specifice.   

Ziua Protecţiei Civile marchează momentul istoric în care, în urmă cu 86 de ani, Regele Carol al II-lea a aprobat prin Înalt Decret Regal “Regulamentul Apărării Pasive Contra Atacurilor Aeriene”, document care avea să constituie actul de înfiinţare a Protecţiei Civile din România. Pentru ca cetăţenii să cunoască specificul, dar mai ales importanţa activităţilor de protecţie civilă, unitatea de pompieri din Rm. Sărat a prezentat astăzi publicului tehnicile şi mijloace de intervenţie specifice.

La începutul anului, pompierii din Râmnicu Sărat au fost dotaţi cu o autospecială de intervenţie la înălţime, a doua astfel de autospecială intrată în dotarea ISU Buzău. Autoscara acţionează pentru salvarea persoanelor de la înălţimi şi asigurarea pătrunderii rapide a forţelor de intervenţie în părţile superioare ale clădirilor înalte şi foarte înalte, atunci când căile de acces devin impracticabile, ca urmare a incendiilor de mari proporţii sau dezastrelor.

Protecția Civilă acționează pentru protejarea populaţiei civile împotriva pericolelor, ostilităţilor sau a catastrofelor şi o ajută să depăşească efectele lor imediate, asigurând condiţiile necesare supravieţuirii acesteia. 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>