Menu

CONTROL ÎN CRÂNG

Tăierile masive de copaci din Pădurea Crâng din Buzău vor fi anchetate de o Comisie de Control a Prefecturii, din care vor face parte reprezentanți ai Poliției, Gărzii Forestiere și de Mediu. Membrii comisiei au sarcina să descopere dacă tăierile de ulmi sunt necesare și legale. Controlul a fost inițiat în baza unei sesizări a unui parlamentar ALDE, în care acesta a semnalat suspiciuni în ceea ce privește legalitatea tăierilor masive de arbori din cel mai mare parc din Buzău.

Încă de la începutul anului, zeci de buzoieni au semnalat instituțiilor care administrează pădurea Crâng, dar și în mediul online, că în pădure au tăieri masive de copaci. Săptămâna trecută, Direcția Silvică și Primăria Buzău, instituțiile care admnistrează pădurea, respectiv Parcul Crâng, au dat asigurări că tăierile masive de arbori sunt cauzate de apariția unei boli care afectează ulmii. Mai exact, spun oficialii Direcției Silvice, este vorba despre o ciupercă ce macină pe interior și usucă această specie, existând pericolul răspândirii și către arborii sănătoși. În aceeași zi, deputatul ALDE, Adrian Mocanu, a depus la Prefectură o sesizare prin care solicită înființarea unei comisii de verificare a tăierilor de arbori din Pădurea Crâng. Este și motivul pentru care prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, a anunțat că în perioada următoare, o comisie de control va analiza dacă tăierile se fac legal și dacă sunt puși la pământ și arbori sănătoși, nu doar cei bolnavi, așa cum asigură Direcția Silvică Buzău.

Din echipa de control vor face parte reprezentanți ai Prefecturii, Poliției, Gărzii de Mediu și Gărzii Forestiere. La verificări sunt invitați să participe și autorii sesizării.

Prefectul județului Buzău precizează că, în urma verificărilor din teren, se vor lămuri toate aspectele de legalitate cu privire la exploatarea pădurii Crâng. Rezultatele verificării vor fi prezentate într-o ședință a Colegiului Prefectural.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>