Menu

PREMIAT PENTRU O CARIERĂ IMPRESIONANTĂ

Județul Buzău are un nou cetățean de onoare. Este vorba despre Mihai Melnic, profesor de fizică care a pregătit generații întregi de elevi la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”. La evenimentul decernării titlului de cetăţean de onoare a participat și un fost elev al profesorului Melnic, acum conferențiar universitar la o universitate din Paris. În schimb, Colegiul Național „B.P. Hasdeu” nu a avut niciun reprezentant la festivitate.

Profesorul de fizică Mihai Melnic, cel care a pregătit generații întregi de elevi la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, a primit titlul de Cetățean de onoare al județului Buzău. Dascălul buzoian are o carieră de 46 de ani ca profesor de fizică, a pregătit elevi pentru Olimpiade naționale și chiar internaționale și constituie un dascăl embematic pentru Colegiul Național „B.P. Hasdeu” din Buzău.

Mihai Melnic a avut o carieră didactică impresionantă, atât la catedră, cât și ca responsabil în cadrul Inspectoratului Județean Școlar, ca inspector de fizică. El s-a implicat și în politică și a făcut parte din primul Consiliu Local Municipal care a funcționat după Revoluție.

La festivitatea de conferire a titlului de cetățean de onoare a ținut să fie prezent şi Emanuel Aldea, unul dintre olimpicii profesorului Mihai Melnic, în prezent conferenţiar la Universitatea de Sud din Paris.

Din păcate, la festivitatea în care profesorul Mihai Melnic a primit titlul de cetățean de onoare al județului Buzău nu a participat niciun reprezentant al conducerii Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>