Menu

MUNCA LA NEGRU, O PROBLEMĂ

Munca la negru este un fenomen care pare imposibil de stopat la Buzău. Numai anul trecut, inspectorii de muncă au descoperit peste 400 de persoane care munceau fără contracte legale. Din cauza unor patroni furioși că sunt supuși verificărilor, inspectorii ITM sunt însoțiți, tot mai frecvent, de către polițiști și jandarmi. Domeniile unde există cei mai mulți angajați fără forme legale sunt construcții și servicii.

Munca la negru continuă să fie o problemă în judeţul Buzău. Inspectorii de muncă fac zilnic controale, mai ales în construcţii şi servicii, domenii în care patronii recurg cel mai des la angajarea fără forme legale.

Din cauza agresivităţii unor patroni, inspectorii de muncă au fost însoțiți la multe controale de către poliţişti şi jandarmi.

Și în 2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău va demera controale permanente pentru depistarea muncii la negru. Reprezentanții Prefecturii Buzău au solicitat conducerii Inspectoratului de Muncă să controleze din nou firmele care au fost găsite cu nereguli grave în ceea ce privește munca la negru.

Controalele realizate anul trecut au arătat că aproape 400 de persoane din județul Buzău munceau fără forme legale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>