Menu

PARCAREA ÎN CENTRU, UN LUX

Parcările publice din muncipiul Buzău au ajuns la tarife practicate de orașele turistice! De luna viitoare, buzoienii care își vor lăsa  mașina în parcările din centrul orașului vor plăti 5 lei pentru o oră și 12 lei pentru 2 ore. O altă inițiativă a primarului Constantin Toma, de a majora cu 30 de lei și taxa anuală pentru parcarea de domiciliu, a fost respinsă datorită opoziției consilierilor PNL.  

Buzăul este un oraș sufocat de mașini, pentru că nu are suficiente locuri de parcare. În acest context, Primăria a propus  majorarea substanțială a tarifele pentru parcările cu plată din municipiu, pentru a descuraja accesul cu mașina în zona centrală a orașului. De exemplu, o jumătate de oră de staționare în zona Pieței Centrale va costa 2 lei, o oră 5 lei, iar pentru 2 ore, șoferii vor plăti nu mai puțin de 12 lei. Primarul Buzăului, Constantin Toma, condideră că noile tarife, la fel de mari ca cele din centrul civic al municipiului Oradea, sunt normale.

Dezbaterile din Consiliul Municipal Buzău legate de majorarea tarifelor de parcare au fost aprinse și au durat aproximativ o oră, deoarece au fost luate în discuție toate amendamentele formulate de către consilieri. Un asemenea amendament adus de consilierii PNL a vizat păstrarea tarifului de 90 de lei pe an pentru parcările de reședință, și nu 120 de lei pe an, așa cum era scris în document. Edilul Constantin Toma a susținut din răsputeri majorarea, invocând că cei 30 de lei în plus se vor îndrepta către societatea Primăriei, Urbis Serv, pentru a îngriji spațiile verzi dintre blocuri.

Cum proiectul de majorare a tarifelor de parcare avea nevoie de votul a două tremimi din consilieri, deci inclusiv a consilierilor PNL, primarul Constantin Toma a acceptat varianta menținerii tarifului anual pentru parcările de reședință la valoarea de 90 de lei de mașină.

Tot ieri, Consiliul Local Buzău a aprobat desființarea parcării de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, aproape de intersecția cu parcul Crâng, dar și amenajarea unei parcări publice cu plată în zona unor șaormerii de la intersecția străzii Spiru Haret cu bulevardul Nicolae Bălcescu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>