Menu

INCENDIILE NECONTROLATE, CALVAR PENTRU POMPIERI

Alertă maximă în județul Buzău, din cauza incendiilor de vegetație uscată. Vineri și sâmbătă, pompierii au intervenit la nu mai puțin de 32 de incendii necontrolate, de lăstăriș și mărăciniș, în mai toate colțurile județului. Din cauza situației critice, personalul aflat în turele libere a fost chemat să suplimenteze echipajele aflate pe teren.

Incendiile de vegetație uscată au devenit un calvar pentru pompierii buzoieni. Vineri după-amiază, ei au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu puternic, la marginea orașului Buzău, pe șoseaua de centură. Vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de 6 hectare a ars timp de câteva ore, fumul intens fiind vizibil din oraş. Flăcările s-au întins pe o distanță de aproximativ un kilometru, de-a lungul șoselei. Din păcate, nu a fost singurul incendiu la care pompierii buzoieni au fost nevoiți să întervină în zilele de vineri și sâmbătă. În județ, în cele două zile, au fost semnalate alte 31 de incendii necontrolate de vegetație uscată. Deoarece personalul aflat în tură nu mai putea face față numărului mare de intervenții, au fost chemați de acasă  și pompieri care se aflau în zilele de recuperare. Reprezentanții ISU Buzău îi atenționează pe buzoieni că aprinderea vegetației uscate în spațiu deschis se poate face numai nu în anumite condiții.

Reprezentanții ISU Buzău le mai recomandă cetățenilor să anunțe de îndată la numărul unic de urgență 112 orice început de incendiu și să acorde sprijin autoritățiilor locale și pompierilor în stingerea incendiilor de vegetație uscată sau la păduri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>