Menu

FERMĂ MISTUITĂ DE FLĂCĂRI

Tot un incendiu de vegetație puteau produce o catastrofă la Stâlpu. Sute de animale au fost la un pas să piară arse de vii în urma unui incendiu care a cuprins, vineri după-amiază, o fermă din comuna. Focul, care ar fi pornit de la vegetația uscată și gunoaiele din vecinătatea complexului zootehnic, a cuprins rapid baloții de furaje și amenința grajdurile cu sute de vaci și oi. Angajații fermei, ajutați de mai mulți săteni, au salvat animalele înainte să ajungă mașinile pompierilor. Sătenii acuză că oamenii de la ajutorul social ar fi fost puși de primărie să incendieze vegetația uscată, de lângă fermă.

Cerul comunei Stâlpu s-a înnegrit vineri după-amiază, după ce un incendiu violent a cuprins furajele și vegetația uscată dintr-o fermă de animale de la marginea localității. Flăcările s-au apropiat rapid de zidurile grajdului în care erau adăpostite peste 180 de vaci și 50 de oi.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale, fiind sprijiniți și de o formațiune civilă. În scurt timp, flăcările au cuprins câteva sute de tone de furaje depozitate pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi. Pompierii au făcut brazde pentru ca focul să nu se extindă la gospodăriile și terenurile din apropiere.

Incendiul ar fi pornit mai întâi la vegetația uscată și deșeurile depozitate pe un teren din vecinătatea fermei, după care s-a extins din cauza vântului. Unii localnici acuză că focul ar fi fost provocat de oameni puși de primărie să curețe terenurile. Pompierii și comisari ai Gărzii de Mediu Buzău au declanșat o anchetă pentru a găsi sursa dezastrului care i-a provocat fermierului din Stâlpu o pagubă uriașă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>