Menu

COMERȚUL CU PORCI VII, CONDIȚIONAT

De acum înainte, comerțul cu porci în județul Buzău va fi condiționat de completarea unui formular special. Practic, în momentul tranzacției, cumpărătorul va completa un formular de precomandă, prin intermediul căruia autoritățile speră să țină sub control comerțul cu animale în contexul existenței a numeroase focare de pestă porcină în județ. Formularele vor fi puse la dispoziția celor interesați de către medicul veterinar din comună.

Începând din această săptămână, comerțul cu porci vii pe teritoriul judeţului Buzau va fi condiționat de completarea unui formular special. Măsura a fost luată de autorități pentru a se monitoriza mult mai riguros comerțul cu porci vii, ca demers în lupta pentru combaterea răspândirii pestei porcine africane în județ.

Formularele de Precomandă vor fi puse la dispoziția celor interesați de către medicul verterinar din comună.

Formularul de Precomandă se va completa, de acum înainte, la fiecare tranzacție de porci până când Comitetul  Local de Combatere a Bolilor va decide ridicarea tuturor restricțiilor impuse de pestă porcină africană pe raza județului Buzău.

Până acum, în județul Buzău, au fost stinse 7 focare de pestă porcină africană, ultimele la Gura Dimieni și Mărgăriți, din comuna Beceni, însă mai sunt active alte 13 focare, în 8 localități.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>