Menu

INCENDII DEVASTATOARE

Peste 250 de oi, vaci şi un cal au murit, ieri, într-un incendiu devastator care a cuprins o fermă din comuna buzoiană Lopătari. Este una dintre cele mai ample intervenţii al pompierilor buzoieni din ultimele zile. Un alt incendiu cumplit a avut loc în localitatea Păltineni, în apropierea orașului Nehoiu, unde au ars 14 hectare de litieră de pădure și vegetație uscată. Pompierii buzoieni au avut de stins peste 80 de incendii de vegetaţie uscată în doar trei zile.

Pompierii buzoieni nu mai au liniște din cauza zecilor de incendii izbucnite odată cu încălzirea vremii. Ieri după-amiază, ei au fost solicitaţi, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă şi un adăpost animale din localitatea Jariştea, comuna Lopătari. La faţa locului au fost trimise două autospeciale de stingere, o autospecială de transport şi o autoşenilată.  Autospecialele au ajuns la circa 3 kilometri de zona incendiului, deplasarea făcându-se de acolo pe jos. În incendiu, au murit aproape 250 de oi, patru vaci şi un cal. Aproape 100 de oi au fost, totuși, salvate.

Tot ieri, dar la orele dimineții, pompierii au intervenit și pentru stingerea unui alt incendiu de vegetație uscată, în localitatea Păltineni, în apropiere de orașul Nehoiu. Flăcările au mistuit 14 hectare de litieră de pădure și vegetație uscată.

Pompierii buzoieni au fost solicitați la maximum în ultimele zile, din cauza numeroaselor incendii de vegetație uscată, izbucnite odată cu încălzirea vremii, dar și din cauza vântului care a bătut cu putere.

Reprezentanții ISU Buzău solicită cetățenilor care incendiază terenurile să renunțe la astfel de acțiuni, să anunțe de îndată la 112 orice început de incendiu și să acorde sprijin autorităților locale și pompierilor în stingerea incendiilor de vegetație uscată.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>