Menu

„LAPTELE ȘI CORNUL”, POATE LA ANUL

La Buzău, programul “Lapte, măr și corn” în școli devine “Nici lapte, nici măr, nici corn”. Mai precis, elevii nu vor mai beneficia în acest an de alimentele oferite gratuit la școală, deoarece toate încercările autorităților buzoiene de a asigura gustarea copiilor s-au soldat cu un eșec. Responsabilii Consiliului Județean Buzău nu își asumă nicio vină și spun că programul nu s-a putut derula în acest an din cauza birocrației excesive.

De la începutul anului școlar, elevii din județul Buzău nu au beneficiat nici măcar o zi de lapte, corn și măr, produsele guvernamentale pe care ceilalți elevi din regiune le primesc zilnic. În urmă cu o lună, programul „Lapte, corn și măr” era foarte aproape să devină funcțional, dar o nouă modificare legislativă compromite finalizarea procedurilor pentru derularea acestui program în județul Buzău. Mai exact, printr-o Hotărâre de Guvern adoptată luna trecută, consiliile județene sunt obligate să consulte primăriile care, începând de anul acesta, au posibilitatea de a asigura distribuirea laptelui, cornului și a fructelor în școli.

Pentru responsabilii primăriilor din județul Buzău procedurile sunt însă foarte greu de îndeplinit. E nevoie de timp, dar și de personal calificat care să se ocupe de buna desfășurare a programului „Laptele, cornul și mărul”. Prin urmare, puține sunt primăriile dispuse să aloce resurse financiare și personal pentru ducerea la îndeplinire a acestui program.

 După consultarea tuturor primăriilor de comune și orașe, Consiliul Județean Buzău are la dispoziție 15 zile pentru a relua toate procedurile de licitație. În condițiile în care anul școlar se va încheia peste doar trei luni, este puțin probabil ca toate procedurile să se încheie până la finalul cursurilor.

Din fericire, în judetul Buzău, există și un exemplu că oamenii nu trebuie să privească pasiv la neputința autorităților. În timp ce programul “Laptele, cornul și mărul” are toate șansele să fie compromis, în acest an școlar, Diana Rus, o tânăra din Buzău, cunoscută în comunitate pentru implicarea sa în numeroase campanii umanitare, oferă pachetele cu gustări unor elevi sărmani de la ţară. Este vorba despre 23 de copii din comuna Vadu Pașii, care primesc zilnic sendvișuri şi fructe cumpărate de buzoiancă, din donațiile oamenilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>