Menu

ȘANSĂ ÎN PLUS PENTRU PACIENȚI

Vești bune pentru pacienții cu afecțiuni cardiace din județul Buzău. Spitalul Județean a reușit să pună în funcțiune un angiograf, aparat care ajută pacienții care suferă infarct miocardic și care ajung la complicații. Intrat în dotarea unității medicale din Buzău în urmă cu trei ani, printr-un program de cercetare al Academiei de Științe Medicale, angiograful nu a funcționat din cauza lipsei personalului specializat în astfel de proceduri. Până în prezent, echipa de medici condusă de cardiologul Florin Matei a reușit, cu ajutorul noului angiograf, să salveze viața a cinci buzoieni.

Pacienții cu afecțiuni ale inimii internați la Spitalul Județean de Urgență Buzău au șansă în plus la viață, odată cu darea în folosință a unui angiograf intrat în dotarea unității în urmă cu trei ani, printr-u program de cercetare derulat de Academia de Științe Medicale. Afecțiunile cardiace rămân în topul celor mai frecvente cauze de deces. Statisticile arată că unul din 10 pacienți cu infarct miocardic acut moare din cauza neintervenției la timp. O șansă în plus pentru salvarea acestor pacienți este cardiologia intervențională.

Echipa care se ocupă de astfel intervenții la Spitalul Județean Buzău este coordonată de Florin Matei, medic cardiolog intervenţionist, colaborator al spitalului. Din echipă mai fac parte Raluca Năstase – medic specialist cardiolog, şef al secţiei de Cardiologie, şi Gabriel Nicolai – medic specialist cardiolog.

Prin programul derulat de Academia de Ştiinţe Medicale, buzoienii care beneficiază de acestea servicii nu vor plăti nimic. Costurile sunt suportate de către Academia de Stiințe Medicale, care asigură toate consumabilele, și de către Spitalul Județean Buzău, din venituri proprii. Până acum, cu ajutorul angiografului au fost salvați de la moarte nu mai puțin de cinci pacienți.

Până în prezent, pacienții buzoieni cu afețiuni cardiace ischemice erau direcționați către unități medicale din București sau Brașov, pentru a fi tratați corespunzător.

Angiograful va deveni proprietatea Spitalului Județean de Urgență Buzău peste doi ani, atunci când medicul cardiolog Gabriel Nicolai, nou angajat al spitalului, va încheia un curs de Competență Cardiologie Intervențională.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>