Menu

O NOUĂ VIZITĂ ÎN MOLDOVA

O nouă vizită de lucru a reprezentanților Consiliului Județean Buzău în Republica Moldova. Este vorba despre o vizită ce se desfășoară în cadrul unui acord de cooperare între judeţul Buzău şi Raionul Dubăsari. În forul raional din Dubăsari, majoritatea este deținută de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

Weekend-ul viitor, reprezentanții Consiliului Județean Buzău se vor afla la aproape 300 de kilometri distanță de casă, în Raionul Dubăsari, din Republica Moldova. Delegația buzoiană va fi prezentă la o sesiune comună organizată de Consiliul Raional Dubăsari. Vizita are ca scop îmbunătățirea relațiilor de colaborare între cele două administrații. Delegația va fi condusă de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Consiliul Raional Dubăsari, în care majoritatea este deținută de
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova
, partid anti-unionist, este a doua autoritate din Republica Moldova care este într-o relaţie de colaborare cu administrația buzoiană. Mult mai vechi sunt relațiile de colaborare cu Raionul Soroca, acolo unde, cu bani alocați de Consiliul Județean și Primăria Buzău, au fost reabilitate mai multe obiective de infrastructură.

Dubăsari, aflat pe malul stâng al râului Nistru, este parte a fostului raion Dubăsari care a rămas sub controlul autorităților moldovenești după conflictul din 1992 din Transnistria. Regiunea are o populație de aproximativ 30 de mii de locuitori, majoritatea moldoveni.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>