Menu

BREXITUL SCHIMBĂ VOLANUL PE STÂNGA

Incepand de luna viitoare autoturismele provenite din Marea Britanie  nu vor mai putea primi cartea de identitate, indiferent de omologarea în baza căreia au fost înmatriculate. Registrul Auto Român a anunţat ca, în cazul unui Brexit fara acord, atat vehiculele noi, cat si cele second-hand, cu postul de conducere pe partea dreapta, trebuie reomologate. Modificările nu vizează însă maşinile deja înmatriculate în România.

Registrul Auto Roman a anunţat că, începând cu data de 30 martie 2019, dacă nu se semnează un acord privind Brexit sau dacă nu se amână de comun acord data ieşirii Marii Bitanii din Uniunea Europeană, vor exista câteva modificări în ceea ce priveşte înmatricularea maşinilor provenite din Regat. Astfel, vehiculele noi, care au fost omologate UE de tip de către Marea Britanie nu vor mai primi automat cartea de identitate a vehiculului în vederea înmatriculării. Asta pentru ca  omologarea UE de tip şi certificatul de conformitate  aferente îşi pierd valabilitatea de la 30 martie. Prin urmare, RAR recomandă înmatricularea vehiculelor aflate în această situaţie până cel mai târziu la data de 29 martie.

De la aceeaşi dată, la eliberarea Certificatului de inmatriculare pentru vehiculele second-hand nu mai sunt recunoscute omologările UE de tip acordate de Marea Britanie, fiind necesară o reomologare individuală.

Totodata, RAR da asigurari ca  niciun autovehicul deja înmatriculat în România nu va fi afectat de aceste modificări. În perioada 2006-2019 au fost introduse în România peste 62 de mii de vehicule care au fost anterior înmatriculate în UK.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>