Menu

PENSII RECALCULATE PENTRU GRUPELE I ŞI II DE MUNCĂ

Vești bune pentru românii care au lucrat în grupele I şi a II-a de muncă. Primele pensii recalculate vor fi plătite înainte de Paşte şi vor ajunge la persoanele care au primit sau urmează să primească deciziile de recalculare. Printre acestea,  persoanele mai în vârstă, care au dosarele cele mai vechi, dar şi cele care ies acum la pensie. Majorările sunt semnificative, astfel că în grupa I de muncă, o pensie care în prezent este de aproximativ 2.000 de lei va ajunge până la aproximativ 4.000 de lei, iar pentru cei care au lucrat în grupa a doua de muncă vor primi o pensie de peste 3000 de lei.

Din luna aprilie,  poştaşul va aduce pensii mai mari pentru românii care au lucrat în grupele I şi a II-a de muncă. Primii care se vor bucura de creşterea pensiei vor fi cei care au primit deja sau vor primi noile decizii. După recalculare, în grupa I de muncă, o pensie care astăzi este 2000 de lei va ajunge până la aproximativ 4000 lei. În grupa a II-a de muncă, o pensie de 2000 de lei va ajunge la peste 3000 lei. Surse din Ministerul Muncii susţin că nu toţi cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă vor primi pensiile majorate. Este vorba despre cei care nu au stagiul complet de cotizare şi care după recalculare ar trebui să încaseze o pensie mai mică.

In Romania sunt aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat in grupele I si a II-a de munca, iar cei mai multi sunt fosti angajati din minerit, siderurgie, construcţii si căi ferate.

Ministrul Muncii Marius Budăi anunţa zilele trecute ca odata cu adoptarea  bugetului pe 2019 se vor produce noi modificări la pensii, in sensul recalcularii acestora, pentru cateva milioane de pensionari.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>