Menu

BANI ÎN SCHIMBUL VOUCHERELOR DE VACANŢĂ NEUTILIZATE

Voucherele de vacanta nefolosite s-ar putea transforma in bani sau tichete de masa. Este propunerea depusa in Parlament, saptamana trecuta, de un deputat  ALDE, si care aduce modificari la legea privind acordarea biletelor de vacanta angajatilor din sistemul bugetar. Daca proiectul va fi aprobat, cei care nu au utilizat voucherele ar urma sa primeasca 1450 de lei, contravaloarea tichetelor de vacanta sau bonuri de masa.

Un deputat ALDE dorește modificarea și completarea Legii privind acordarea biletelor de vacanță, acesta propunând ca în cazul în care un angajat nu folosește aceste vouchere să primească în schimb bani sau tichete de masă.

Potrivit propunerii, voucherele de vacanță sunt bilete de valoare care se acordă angajaților pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionale de efectuarea concediului în regim de turism intern.  În cazul în care voucherele de vacanță nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă.

Peste un milion de salariați din sectorul bugetar au beneficiat anul trecut de tichete de vacanță, în valoare de 1.450 de lei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, se acordă o singură indemnizaţie de vacanţă pe an, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, alocate cu această destinaţie.

Voucherele de vacanță sunt scutite de plată CAS și CASS. Potrivit Codului Fiscal, voucherele se impozitează doar cu 10%. Acest lucru nu se traduce, însă, printr-un impozit fix de 145 de lei, ci implică un calcul bazat pe grila de salarizare și de deduceri. Tichetul poate acoperi mai multe tipuri de plăți. Pachetul, însă, obligatoriu trebuie să includă cazare, apoi transport, mâncare, agrement, tratament balnear.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>