Menu

UN NOU PROIECT PENTRU TINERI

Participarea tinerilor in viata comunitatii, implicarea acestora in buna funcționare a administratiilor locale si schimbarea perceptiei autoritatilor din mediul rural este scopul unui nou proiect european ce va fi implementat de Federatia FORTES din Rm Sărat. Proiectul se adresează tinerilor din mediul rural și are o valoare de 44.000 de euro.

Federatia FORTES din Rm Sărat va implementa un nou proiect cu bani europeni. Este vorba despre Buzaul Structurat 2020, proiect realizat prin programul Erasmus Plus, care a fost aprobat recent. Proiectul Federatiei FORTES are o valoare de  44.000 de euro.

Scopul proiectului il reprezinta participarea tinerilor in viata comunitatii si implicarea acestora in buna funcționare a primăriilor, dar si schimbarea perceptiei administratiilor din mediul rural cu privire la rolul tinerilor. Proiectul Buzaul Structurat se adreseaza unui numar de 30 de comune din judetul Buzău.

Infiintarea unei ligi a tinerilor alesi locali, realizarea unei brosuri si a unei platforme in care tinerii isi pot prezenta materialele sunt doar cateva dintre masurile incluse in proiectul Federației FORTES.

Coordonatorul proiectului considera ca acesta reprezinta un pas important pentru tinerii din comune, deoarece în multe localități aceștia nu au fost incurajati sa participe la viata comunitatii locale, nu activează în consiliile locale și nu reușesc să acceseze fonduri pentru a-si dezvolta o afacere.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>