Menu

BUGET DUBLU LA RABLA PENTRU ELECTROCASNICE

Programul Rabla pentru electrocasnice continua si anul acesta, iar fata de 2018, a fost alocata o suma dubla, de 40 de milioane de lei. Ca o noutate, in program au fost incluse  televizoarele si aspiratoarele, considerate si ele a fi consumatoare mari de energie. Voucherele acordate variaza intre 200 si 400 de lei, in functie de clasa energetica din care face parte aparatul electrocasnic. Anul trecut, cele mai multe vouchere au fost acordate pentru masini de spalat.

Romanii isi pot inlocui si anul acesta echipamentele electronice si electrocasnice din gospodarii prin Programul Rabla pentru electrocasnice.  Lansat la sfarsitul anului trecut, programul pilot s-a dovedit unul de succes, asa ca Ministerul Mediului a dublat bugetul, de la 20 la 40 de milioane de lei, si a inclus si televizoarele si aspiratoarele.

Valoarea unui voucher oferit de Administratia Fondului de Mediu difera in functie de clasa energetica din care face parte aparatul electronic sau electrocasnic. De exemplu, pentru inlocuirea unei masini de spalat cu alta din clasa A++ voucherul este de 200 de lei, iar pentru achiziționarea uneia de categoria A +++ valoarea acestuia este de 300 de lei. Pentru cine vrea sa isi achizitioneze un frigider cu eficienta energetica A +++, poate obtine un voucher de 400 de lei.

Voucherele se pot cumula, iar pentru a fi primite, cei interesaţi trebuie să predea electrocasnicele vechi.

Prin introducerea acestui program autoritatile de mediu isi doresc  inlocuirea echipamentelor energofage din casele romanilor cu echipamente cu clasa energetica ridicata.

Persoanele fizice interesate de program se pot  inscrie in aplicatia informatica disponibila pe site-ul AFM.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>