Menu

LĂSAȚI FĂRĂ CĂLDURĂ

Aproximativ 12.000 de apartamente şi 40 de instituţii publice din municipiul Buzău, racordate la reţeaua de termoficare a oraşului, au rămas, de ieri, fără căldură. Asta, după ce furnizorul de gaze a închis robinetul către societatea Ecogen, din cauza facturilor neachitate. Totul a plecat de la mai multe neînțelegeri financiare între Primăria Buzău și Regia Autonomă Municipală, pe de o parte, și producătorul de căldură, Ecogen Energy, pe de altă parte. Serviciul de furnizare a apei calde va funcţiona în continuare, la cote de avarie.

Aproximativ 12.000 de familii din municipiul Buzău, dar şi 40 de instituţii, între care şcoli şi grădiniţe, au rămas, începând de ieri, fără căldură, după ce producătorul de energie termică,  Ecogen Energy, nu a achitat factura de gaz. Încă din data de 25 martie, Ecogen Energy, societatea care produce şi livrează agent termic pentru majoritatea abonaţilor Regiei Autonome Municipale Buzău a notificat Primăria Buzău că va întrerupe furnizarea agentului termic în municipiul Buzău, din cauza unor facturi neachitate către furnizorul de gaz, societatea Engie. La această situație s-a ajuns deoarece, la rândul ei, Regia Autonomă Buzău nu a achitat două facturi pentru serviciul prestat de Ecogen. În urma sistării agentului termic au fost afectate aproape toate apartamentele racordate la sistemul centralizat, dar și aproape 40 de instituții publice, între care și Primăria Buzău.

Reprezentanții Regiei Autonome Municipale Buzău consideră  că măsura luată de Ecogen este abuzivă și că astfel de decizii se iau doar în cazuri de urgență majoră.

Serviciul de furnizare a apei calde va funcţiona în continuare, la cote de avarie, în tot orașul. Doar abonaţii din cartierul Micro XIV şi o parte a celor din Micro III vor continua să aibă căldură, prin intermediul celor două termocentrale administrate de Regia Autonomă Municipală Buzău.

Pentru a rezolva criza, reprezentanţii Primăriei Buzău au programat pentru vineri o întâlnire cu reprezentanţii RAM Buzău, Ecogen Energy şi ai furnizorului de gaze naturale, Engie. În ianuarie, Ecogen a solicitat majorarea prețului gigacaloriei cu 29 la sută deoarece prețul gazului s-a majorat de trei ori în 2018. Primăria Buzău a refuzat majorarea prețului gigacaloriei, pe care a considerat-o nejustificată.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>