Menu

CARNEA DE MIEL, MAI SCUMPA DE PAȘTE

Cine vrea sa aiba pe masa de Pasti preparate din carne de miel va trebui sa scoata mai multi bani din buzunar. Anul acesta carnea de miel va fi mai scumpa. Fermierii spun ca un kilogram de carne de miel poate ajunge la  15-16 lei kilogramul la carcasa şi 10-11 lei în viu. În magazine, însă, mielul românesc va ajunge sa coste cel putin  28 de lei kilogramul.

Crescatorii pun cresterea pretului la carnea de miel pe cererea foarte mare, atat pe piata locala, cat si pe cea de export. Numai in Iran, tară ce a simplificat condiţiile sanitare de import din statele membre ale Uniunii Europene, vor ajunge 800 de mii de ovine de la fermele din Romania.

Un alt motiv al scumpirii cărnii de miel în acest an ține de greutatea animalelor. Mulți oieri au anunțat un Paște mai puțin bogat anul acesta, cu prețuri mari pe kilogramul de carne de miel, din cauza ca oile au început să fete încă din luna decembrie, iar mieii vor ajunge să cântărească peste 30 de kilograme, în perioada Sărbătorilor Pascale. Carne de miel ceva mai ieftina puteti cumpara de la vanzatorii de pe internet, unde pretul unui kilogram poate fi si cu 20 la suta mai mic.

România este al patrulea mare crescător de oi din Uniunea Europeană, dar cu toate acestea în 2017 a importat carne de 3,5 milioane de euro. O explicaţie ar fi ca producătorii de mici vor carne de oaie tot anul, iar restaurantele caută carnea din specii nobile. Paștele ortodox cade în acest an pe 28 aprilie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>