Menu

SPRIJIN FINANCIAR PENTRU ELECTRICITATE

Romanii care nu au locuintele racordate la reteaua electrica nationala primesc sprijin financiar de la stat, in valoare de pana la 25 de mii de euro, pentru panouri solare fotovoltaice. Noul program, ce debuteaza maine, este finantat de Fondul de Mediu, iar conditia principala pentru ca romanii sa poata accesa programul este ca locuinta acestora sa fie la o distanta de cel putin 2 km fata de reteaua electrica nationala.

Românii pot obține un sprijin financiar de 25.000 de euro pentru instalarea de panouri solare fotovoltaice printr-un nou program finanțat de Administrația Fondului de Mediu. Programul, care  debutează în această săptămână, vine în sprijinul celor care au locuințe care nu sunt racordate la rețeaua electrică națională, cum sunt gospodăriile din cătunele izolate. Una din condițiile care trebuie îndeplinite pentru a accesa acest program, este aceea că locuința trebuie să se afle la o distantă mai mare de 2 km de rețeaua națională. Cei care dețin locuințe în zone izolate și fără acces la rețea, pot cere prijinul financiar în perioada 10 aprilie – 10 iulie 2019, suma maximă care poate fi solicitată fiind de 25.000 de euro. Pentru anul 2019, programul are alocată suma de 230 milioane de euro. Finanțarea este nerambursabilă,  iar beneficiarii nu vor trebui să plătească înapoi niciun leu, dar suma  va fi virată in transe, pe toata  perioada implementării. Cu alte cuvinte, cei care doresc panouri fotovoltaice nu vor trebui să plătească din buzunar nici pentru achiziționarea echipamentelor, nici pentru montarea acestora. Datele statistice arata ca la nivelul intregii tari cel putin 20 de mii de gospodarii sunt neelectrificate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>