Menu

„POMANA”, ÎNȘELĂCIUNE DE SEZON

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Mai în glumă mai în serios, așa poate fi descrisă o nouă metodă de înșelăciune prin care unii buzoieni ar putea fi păcăliți chiar înainte de Paște. Este vorba despre metoda „Pomana”, prin care anumiți indivizi pătrund în locuințele oamenilor și fură bani sau obiecte, sub pretextul că oferă de pomană. Astfel de înșelăciuni îi vizează în special pe bătrâni, care, în ciuda varstei, acceptă mai uşor să intre în vorbă cu străinii.

Înainte de Paște, nu toți oamenii se gândesc la fapte bune. Este avertismentul polițiștilor care atrag atenția asupra unei noi metode de înșelăciune, metoda Pomana, prin care anumiți indivizi pătrund în locuințele oamenilor și fură bani sau obiecte, sub pretextul că oferă de pomană. De obicei, infractorii sunt femei îmbrăcate în haine de doliu, care bat la uşile bătrânilor și le oferă diverse alimente, pentru pomenirea morţilor. În timp ce una dintre femei vorbeşte cu proprietarii, o altă persoană scotoceşte în dormitoare. În unele cazuri, chiar femeia îmbrăcată în negru profită de neatenția gazdei și fură diferite obiecte.

Metoda „pomana” îi vizează în special pe bătrâni, care, în ciuda experienței de viață, acceptă mai uşor să intre în vorbă cu străinii și chiar îi invită în casă.

Cel mai cunoscut caz de înșelăciune prin metoda “pomana” s-a întâmplat anul trecut, în localitatea Mizil, chiar înainte de Paște. Trei tineri au reușit să păcălească patru bătrâni, furând din casele acestora sume de bani și bunuri în valoare totală de 60.000 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>