Menu

CONSILIU CONSULTATIV PENTRU COPII

Cazurile sociale din Rm. Sarat care privesc copiii vor fi analizate de un Consiliu comunitar consultativ. Decizia a fost luata de Consiliul Local Municipal, ca urmare a obligatiilor pe care le au administratiile locale de a respecta, promova si garanta drepturile copilului stabilite prin lege.

Constituirea Consiliului comunitar consultativ, care are drept scop identifcarea cazurilor sociale care privesc copiii, a fost aprobată recent de către Consiliul Local Municipal Rm Sărat. Potrivit legii, primariile au obligatia sa implice colectivitatea locala în identificarea nevoilor cu care se confrunta comunitatea locala si în soluționarea problemelor sociale care privesc copiii.

Reprezentantii comitetului consultativ se vor intalni trimestrial pentru a identifica solutii la problemele sociale existente.  Din componenta comitetului fac parte, printre altele, Protoeria, Spitalul, scolile si Politia Locala.

Pentru a-si indeplini rolul pentru care au fost create, membrii structurilor comunitare consultative vor beneficia de programe de formare in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>