Menu

CARNAGIU PE CALEA FERATĂ

Carnagiu pe o șosea din județul Buzău. Doi bărbaţi şi două femei au murit, alte două persoane au fost grav rănite și încă zece au suferit răni uşoare, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit în plin de un tren de călători. Tragedia s-a produs, ieri seara, la trecerea de cale ferată din localitatea buzoiană Bâlhacu, comuna C.A. Rosetti. Microbuzul venea din Franța și se îndrepta către Tișița, județul Vrancea.

Cumplit accident de circulație ieri seară în judeţul Buzău, pe Drumul Național 2B, în zona localității C. A. Rosetti. Un microbuz cu 16 persoane la bord a fost izbit în partea dreaptă de locomotiva unui tren de călători care se îndrepta spre Galați. Impactul cu microbuzul a fost atât de puternic încât a fost simțit și de călătorii din tren.

Potrivit martorilor, șoferul microbuzului a încercat să travereze calea ferată pe lângă bariera deja coborâtă. De asemenea, semnalele acustice și luminoase anunțau apropierea trenului. În urma coliziunii, bagajele pasagerilor au fost aruncate din remorca microbuzului, iar autovehicolul a fost târât încă 200 de metri de la locul impactului.

Autoritățile au activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Buzău. La faţa locului au fost concentrate două echipaje SMURD, cinci echipaje medicale de la Ambulanță, două echipaje de descarcerare şi un post medical avansat. Totodată, în zonă a fost trimisă în sprijin şi o autospecială pentru victime multiple încadrată cu paramedici de la ISU Brăila.

Trei persoane, doi bărbaţi de 24 şi 36 de ani din Vrancea și o femeie de 68 de ani din Galaţi au murit de loc. Astăzi, dimineață, o altă femeie de 24 de ani, din Galați, pasageră în microbuz, a murit și ea la spital. De asemenea, șoferul microbuzului, în vârstă de 50 de ani, din județul Vrancea, se află în stare critică la Spitalul Județean Buzău. Microbuzul era în cursă, era testat și deținea licență de transport regulamentar. Mașina venea din Franța, a intrat în țară prin județul Bihor și se îndrepta către localitatea Tișița, județul Vrancea, de unde erau cei mai mulți dintre pasageri. CFR Călători a anunțat ulterior că, în evenimentul de la trecerea la nivel cu calea ferată dintre staţiile Cilibia şi C.A Rosetti, a fost implicat trenul Inter Regio 1579 Bucureşti Nord – Galaţi. Pasagerii şi personalul feroviar nu s-au aflat în pericol, iar după redeschiderea circulaţiei feroviare aceștia au fost preluaţi de o altă garnitură.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>