Menu

TAXĂ PENTRU APA DE PLOAIE, DIN NOU

Râmnicenii nu au scăpat de taxa pentru apa de ploaie. Consiliul Local a aprobat astăzi coeficientul de facturare a apei meteorice pentru utilizatorii din municipiu. Primarul orașului spune ca deciza nu va afecta însă populaţia.

Încă o taxă pe capul râmnicenilor. Cetatenii vor fi nevoiti sa suporte și plata apei de ploaie. Coeficientul de facturare a apei meteorice este de 0,07% si a fost aprobat in sedinta de astazi a Consiliului Local Municipal.

Edilul Sorin Cîrjan afirmă că administratia locală a scutit în ultima perioada populația de la plata acestei taxe. Acum însă Primăria trebuie sa se supuna legii, potrivit căreia costurile generate de colectarea, transportul, epurarea şi evacuarea apelor pluviale sunt suportate de utilizatorii serviciului, adică de populaţie.

Reprezentanții partidelor de opoziție s-au abtinut de la vot. Ei  spun ca la nivelul municipiului se va constitui o comisie care va evalua intreaga situatie.

Calculul pentru cantitatea de apa meteorică ce va fi plătită de populație este stabilit in functie de precipitatiile cazute si de volumul de apa deversat la canalizare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>