Menu

ACCIDENT PROVOCAT DE ȘOFER

Apar noi detalii în legătură cu teribilul accident mortal de luni seară, de la C.A. Rosetti, în care un microbuz a fost izbit violent de un tren. Unii dintre pasagerii microbuzului susţin că bărbatul de la volan, fost poliţist în Vrancea, mergea cu muzica dată la maximum şi era distras de câteva tinere care dansau lângă el, dar şi de o convorbire telefonică. Autorităţile nu au confirmat deocamdată varianta martorilor.

Teribilul carnagiu de luni seară, de la C.A. Rosetti, în care un microbuz a fost izbit violent de un tren s-a produs din vina șoferului. Asta susțin rudele unuia dintre pasagerii microbuzului care îl acuză pe șofer că se lăsase atras într-o distracție pornită de câteva tinere care se aflau pe locurile din față.

Mai mult, potrivit aceleiași surse, se pare că șoferul se afla într-o convorbire telefonică în momentul producerii teribilului accident.

Anchetatorii au crezut inițial că evenimentul s-a produs după ce șoferul ar fi ațipit la volan, obosit după un drum lung. Poliția ia acum în calcul și varianta ca, din cauza sonorului dat la maximum și a distragerii atenției de către cei din jur, care îi cereau diverse melodii, șoferul să nu fi auzit semnalele acustice.

Șoferulului microbuzului care a provocat, luni seară, carnagiul de la C.A. Rosetti, Viorel Linteanu, de 51 de ani, este un fost polițist la mai multe posturi rurale din județul Vrancea care, după pensionare, a devenit șofer profesionist. Bărbatul se angajase la o firmă care efectua curse speciale de călători, așa cum era și cea de luni. Preluase de la Oradea 15 pasageri, care tocmai trecuseră granița în drumul lor spre casă, din Germania și Franța, unde muncesc. Neatenția l-a volan și o conduită nepotrivită aveau să-l coste scump chiar la final de cursă.

În urma accidentului, patru ocupanţi ai microbuzului au decedat iar conducătorul auto şi alte 11 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani, din Vrancea, Galaţi şi Brăila, au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spital, pentru îngrijiri de specialitate.

Poliţia a întocmit pe numele șoferului un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>