Menu

CONTROALE ÎN PIEȚE

Se anunță controale peste controale înaintea sărbătorilor de Paște, la unitățile care vând carne sau produse din carne de miel și ouă. La Buzău, toate instituțiile abilitate vor descinde în piețe, magazine și abatoarele din județ pentru a constata dacă se respectă normele sanitar-veterinare în vigoare. În acest an, nu vor scăpa de controale nici restaurantele.

Încep controalele în toate piețele agroalimentare și unitățile de alimentație publică din județul Buzău. Inspectorii Direcției Sanitar-Verinare, Direcției de Sănătate Publică și ai Oficiului pentru Protecția Consumatorului Buzău vor verifica, în perioada premergătoare sărbătorilor de Paște, unitățile care vor comercializa carne sau produse din carne de miel, ouă, lapte sau pește. În acest an, nu vor scăpa de controale nici restaurantele.

În cazul în care, cu ocazia controalelor, se constată încălcări ale legii, în funcţie de gravitatea abaterilor constatate, medicii veterinari vor suspenda activitatea unităţii respective până la remedierea tuturor deficienţelor, vor aplica sancţiuni, sau vor confisca produsele alimentare care pot constitui un pericol pentru sănătatea buzoienilor.

Alături de inspectorii instutițiilor de control în alimentație publică, la controale vor participa și echipaje de poliție și jandarmerie. Verificările se vor încheia după minivacanța de 1 Mai.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>