Menu

GUNOI MAI SCUMP

Râmnicenii vor plăti mai mult pentru serviciul de salubrizare. Decizia de scumpire a tarifelor de ridicare a gunoiului a fost luată ieri de către Consiliului Local Municipal. Primarul muncipiului Rm Sărat dă asigurări că această majorare va fi una de scurta durata, până la semnarea unui nou contract cu operatorul de salubritate.

Râmnicenii vor plăti mai mult pentru ridicarea gunoiului. Decizia a fost luată ieri, in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local Municipal și, potrivit autorităților locale, majorarea tarifelor de salubrizare va fi menținută doar pentru o scurta perioda de timp. Primarul municipiului precizează că administratia din Rm. Sărat va semna în curând un nou contract cu operatorul de salubrizare, în urma unei licitatii.

Caietul de sarcini intocmit pentru licitatia serviciului de salubrizare prevede imbunatatiri ale serviiciile oferite cetatenilor. O problema o reprezintă in continuare depozitarea gunoiului de origine animala, autoritatile locale urmând să găsească alternative pentru cetățenii care locuiesc la case si depoziteaza ilegal deșeurile provenite de la animale. O solutie ar fi groapa de gunoi de la Ramnicelu.

Consilierii PNL s-au abținut de la vot deoarece consideră că  majorarea tarifelor la serviciul de salubrizare va afecta mulți locuitori ai orașului. De asemenea, ei spun că lipsa unor tomberoane in anumite zone ale municipiului ori lipsa unui spatiu special destinat celor care depoziteaza gunoiul de origine animala nu justifică creșterea prețurilor.

Procedura de concesionare a serviciului de salubrizare din Rm Sărat se află în faza de licitație de 2 ani. Procedura a bătut pasul pe loc din cauza contestării licitației.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>