Menu

 ÎNCHIDERE COSTISITOARE

Inchiderea gropii de gunoi a orașului Rm Sărat ar putea costa municipalitatea 11 milioane de lei. Operatiunile de inchidere si ecologizare a depozitului de deșeuri sunt în faza finala. Groapa de gunoi se află pe strada Catunul Morilor din cartierul Sarbi, iar terenul este proprietatea municipiului Rm. Sarat.

Consiliul Local Municipal Rm Sărat a aprobat documentatia tehnico-economica si indicatorii pentru inchiderea depozitului de deseuri din cartierul Sarbi. Decizia de inchidere a gropii de gunoi a orașului a fost luată încă din anul 2017, dar de atunci nu s-au realizat nici măcat lucrari minime de protectie a zonei. Ecologizarea depozitului de deșeuri este monitorizată de Garda de mediu care ar putea aplica amenzi uriașe în caz de întârziere a lucrărilor de închidere.

Reprezentantii Primăriei Rm Sărat sustin că încearcă să găsească fonduri pentru închiderea gropii de un an, deoarece efortul financiar este imens.

Consilierii locali din Opoziție consideră că, în ciuda cheltuielilor importante pe care trebuie să le facă municipalitatea, a venit momentul inchiderii rampei de gunoi a municipiului. Asta și pentru a evita sanctiuni financiare uriașe din partea Uniunii Europene.

Depozitul de deseuri al orașului este situat pe strada Catunul Morilor din cartierul Sarbi, iar terenul este proprietatea municipiului Rm. Sarat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>