Menu

PLANURI “SMART” DE DEZVOLTARE

Vor să transforme municipiul într-un oraș Smart City. Este cazul autorităților din Rm Sărat care și-au prezentat proiectele de dezvoltare în cadrul unicului program național de promovare a proiectelor, produselor și serviciilor Smart City. Caravana Smart City, găzduită zilele trecute de municipiul Buzău, a permis autorităților locale să afle și modalitățile de accesare a fondurilor de dezvoltare.

Un oras „smart” este un oras care colecteaza informatii si foloseste tehnologia moderna pentru a fluidiza traficul, a imbunatati transportul public, a reduce poluarea si consumul de energie, relatia cetatenilor cu autoritatea, conditiile de locuire si sistemul de sanatate si educatie. Pe scurt, este un oras care foloseste tehnologia pentru a imbunatati viata locuitorilor. Acesta este și scopul autorităților din Rm Sărat care alături de reprezentanți ai administrațiilor publice, mediului universitar și ai companiile private care oferă soluții inovatoare s-au intalnit zilele trecute la Buzau, in cadrul Programului Caravana Smart City, organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate.

În cadrul caravanei, administrațiile locale au avut ocazia sa afle și modalitățile de accesare a fondurilor de dezvoltare.

Caravana Smart City este un program național de promovare a soluțiilor și produselor Smart City, realizat Sub Înaltul Patronaj al Guvernului României și al Ministerului Energiei.  Scopul noului sezon al programului este promovarea soluțiilor, produselor și proiectelor dedicate fiecărei comunități locale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>