Menu

RAIUL IUBITORILOR DE PEȘTE

Midii în sos de vin, creveţi tempura, doradă si păstrăv pe pat de sare, somon și storceag de nisetru: sunt doar câteva dintre deliciile oferite, la Buzău, în weekend, la un festival gastronomic dedicat amatorilor de peşte și fructe de mare. În ciuda preţurilor destul de piperate, mirosul exotic a atras imediat sute de gurmanzi.

În Duminica Floriilor, au fost cozi mari la peste si fructe de mare in centrul Buzăului, unde a avut loc un festival gastronomic dedicat mancarurilor mediteraneene. Oamenii au fost dispusi sa astepte zeci de minute pana sa cumpere delicioasele preparate.

Intr-o zi cu dezlegare la peste, tentaculele de caracatita, inelele de calamar si midiile in sos de vin au fost la fel de cerute de clienti ca pastravul, somonul sau dorada in diverse sosuri sau la grill.

Duminică, s-a incheiat prima ediție a festivalului culinar Ice & Fire Street Food, eveniment care a reunit bucătari din Buzău si Brasov, membri ai unei asociatii profesionale.

In cele trei zile de festival, buzoienii au avut ocazia de a savura deopotriva mancaruri exotice din bucătăria mediteraneeană, dar si preparate traditionale din zonele pescaresti ale României.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>