Menu

PROCESIUNE RELIGIOASĂ IMPRESIONANTĂ

Peste o mie de buzoieni au luat parte la pelerinajul de Florii organizat de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, sâmbătă seară. Credincioşii au mărşăluit pe străzile Buzăului, purtând cu ei ramuri de salcie şi icoana care simbolizează Intrarea Domnului în Ierusalim. O procesiune în aer liber, la fel de amplă, va fi organizată de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei în noaptea de Înviere.

Procesiunea religioasă a pornit din Parcul Crâng și s-a desfășurat pe un traseu de peste doi kilometri, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Unirii, strada Obor și Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”. Pe tot traseul, în jur de o mie de pelerini au rostit rugăciuni şi au cântat, alături de preoţii parohiilor de care aparţin.

Participanții au fost întâmpinați, în pridvorul Catedralei, de către preoții Arhiepiscopiei, care au oficiat slujba de sfințire a icoanei Intrării Domnului în Ierusalim și de binecuvântare a pelerinilor. În aghiasmatarul din curtea lăcașului, au fost scoase spre închinare, alături de icoana praznicului, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

O procesiune în aer liber, la fel de amplă, va fi organizată de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei în noaptea de Înviere.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>