Menu

BUGET CONTROVERSAT

Municipiul Rm Sărat va avea în 2019 un buget suficient pentru buna funcționare a Primăriei. Este opinia edilului orașului, care susține că bugetul poate suporta ajustări în urma unor rectificări. Consilierii PNL au votat împotriva bugetului propus de Primăria Rm Sărat, considerând că sumele din proiect nu pot asigura continuitatea activitatii municipiului.

Consiliului Local Municipal Rm Sărat a aprobat ieri, în ședința lunii aprilie, bugetul municipiului pentru acest an si nivelul taxelor si impozitelor locale pentru anul 2020. Potrivit proiectului de buget, in 2019, administratia locala are la dispozitiei un buget de peste 110 milioane de lei. Primarul Sorin Cîrjan considera ca proiectul de buget prezentat poate suporta ajustari pe parcursul anului prin rectificari, în funcție de nivelul de incasare a taxelor si impozitelor locale, dar si in functie de modificarile aparute in derularea proiectelor propuse spre realizare de municipalitate.

Seful administratiei din Rm Sărat afirmă ca o prioritate a anului 2019 o reprezinta inchiderea gropii de gunoi a municipiului:

Consilierii PNL au votat impotriva bugetului propus de Primărie, pe motiv ca sumele nu pot asigura continuitatea activitatii in municipiului.

Consilierii liberali considera ca activitatea Primariei nu se poate baza doar pe contractarea unor credite. Ei spun că multe din investitiile de infrastructura trebuiau realizate pe parcursul anilor trecuti.

Consiliul Local Rm Sărata au dezbătut și proiectul privind stabilirea nivelurilor pentru taxele si impozitele locale pentru 2020.

Nici propunerea privind stabilirea taxelor si impozitelor locale pentru 2020 nu a fost votată de consilierii PNL.

La sedinta Consilului Local Municipal Rm. Sarat a participat si Gabriel Ionica, presedintele USR Rm Sărat. Acesta a inaintat doua solicitari scrise, atat primarului, cat si consilierilor. O prima cerere vizează liberul acces al cetățenilor la informatiile publice. De asemenea, Gabriel Ionica a dorit sa i se acorde cuvantul in cadrul sedintei, însă fără succes. El a solicitat totuși  consilierilor o analiza cu privire la procesul verbal al sedintei generale a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Buzau privind coeficientul de scurgere a apei meteorice. După ședință, Ionica a oferit punctul său de vedere în legatura cu stabilirea nivelurilor taxelor si impozitelor locale pentru anul 2020.

Gabriel Ionica a mai solicitat Primariei Rm. Sarat filmarea si inregistrarea, respectiv transmiterea in direct, a sedintelor ordinare, extraordinare si de indata ale Consiliului Local Municipal.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>