Menu

ATENȚIE LA CĂPUȘE!

Atentie la capuse, daca ieșiți la iarba verde sau în parc, cu cei mici, la joacă! Este avertismentul medicilor mai ales acum primăvara, în perioadele cu ploi și temperaturi ridicate. Persoanele muşcate de aceste insecte trebuie să mearga imediat la spital, nicidecum sa se trateze singure, pentru că muşcătura de capusa este periculoasa, iar netratată poate fi fatală.

Medicii recomanda sa fim atenti atunci cand mergem in zone cu verdeata, mai ales in perioadele cu ploi si temperaturi ridicate, deoarece putem fi intepati de capuse. Muscatura de capusa este foarte periculoasa daca nu este tratata corespunzator și poate provoca boala Lyme. Din cauza simptomelor care nu sunt specifice, boala Lyme, denumita si borelioza, nu este usor de depistat si poate fi confundata cu alte afectiuni. Specialistii recomanada ca in zonele cu verdeață sa purtaţi haine deschise la culoare, sa alegeti pantaloni lungi, pantofi deschişi la culoare si fără orificii sau decupaje. La Spitalul Municipal Rm. Sarat s-au înregistrat déjà cazuri de pacienti intepati de capuse. Medicii afirmă că este esenţial ca o căpuşă să fie scoasă din piele de un specialist.

Zeci de pacienţi ajung la urgenţe în fiecare an din cauza intepaturii de capuse. Căpuşele se pot găsi atât în grădina casei, cât şi în parcuri, terenuri de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în pădure. Acestea trăiesc şi pe animalele de casă, precum câini şi pisici.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>