Menu

LEGUMICULTORI NEMULȚUMIȚI

Este la îndemâna oricui să constate, atunci când face cumpărături din supermarketuri, că cel puțin în sectorul de legume şi fructe domină produsele din import. În timp ce retailerii susțin că sunt deschiși colaborării cu producătorii locali, aceștia spun că au motive întemeiate să ocolească marile lanțuri de magazine. Legumicultorii din Buzau spun ca ar iesi in pierdere daca ar accepta sa vanda en-gros productia de legume si zarzavaturi catre retaileri, deoarece vor preturi foarte mici si sunt extrem de selectivi cu marfa. 

Gheorghe Chiriță, un important legumicultor din Buzău, produce in aceasta perioada sute de kilograme de ceapa verde, pe care o vinde in piata la 2 lei legatura cu patru sau cinci fire. A incercat sa o dea unui lant de supermarketuri, insa a abandonat negocierile cand a aflat pretul de nimic pe care urma sa-l obtina.

La fel de prost s-au încheiat si discutiile pentru vanzarea salatei si a ridichilor produse de buzoian în solarii. Daca ar fi acceptat sa le vanda marfa en-gros ar fi scos mai putini bani decat a investit in gradinarit din toamna si pana in prezent. Producătorul de legume din Buzău spune că statul român îi sprijină pe legumicultori în mică măsură.

Bazinul legumicol Buzău este una dintre sursele importante de marfă proaspătă pentru piețele din sud-estul țării, grădinarii buzoieni fiind renumiți. Tomatele, vinetele, castraveții și zarzavaturile de aici sunt mai gustoase decât produsele din import, dar și din alte zone ale țării.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>