Menu

ATENȚIE LA OUĂ!

Ouale rosii, ramase de la Paste, trebuie consumate in cel mult o saptamana. O spun medicii, care ne indeamna sa nu facem abuz de aceste alimente, care pe care avem tendinta sa le pastram o perioada lunga in frigider. In cazul in care consumam oua fierte mai vechi riscam sa ne alegem cu intoxicatii.

După Paște, multe gospodine au inca în frigider ouăle înroșite inca din Joia Mare. Medicii avertizează însă că ouăle fierte nu pot fi păstrate bune pentru consum un timp îndelungat. Daca ouăle crude rezistă în frigider până la 4-5 săptămâni, durata de păstrare a celor fierte scade considerabil. Ouăle fierte cu coajă rezistă doar o săptămână în frigider, motiv pentru care medicii ne indeamna sa le consumam cu atentie si moderatie. Deşi aspectul lor nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult ca cele proaspete, pentru că, prin gătire, stratul natural protector al acestora, care se găseşte la suprafaţa cojii, se dizolvă.  Fără acest strat, porii din coaja ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai ușor. Nu în ultimul rând, medicii ne indeamna ca in aceste zile sa revenim la meniul obisnuit, fara a mai consuma alimentele ramase de la masa de Paste.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>