Menu

AȘTEPTAȚI ÎN PIAȚĂ

Vremea rea din ultima perioadă le-a dat mari bătăi de cap și micilor producători din Rm. Sărat. Dovada prezenta lor discretă la început de sezon în Piața Centrala a municipiului. Reprezentanții Piete, Targuri si Oboare Rm. Sarat consideră însă că piața va redeveni punctul de atracție al cumpărătorilor, odată cu apropierea verii.  

Vremea capricioasă din primăvară i-a efectat și pe micii producători din zona Rm Sărat. Dovadă că la început de sezon prezența lor în Piața Centrală a orașului a fost mai timidă decât în alți ani. Reprezentanții Piete, Targuri si Oboare Rm. Sarat sunt însă convinși că tarabele vor redeveni din nou pline.

Comercializarea produselor agricole în piețe este reglementată de lege. Astfel, producătorii agricoli care doresc să își vândă produsele obținute în gospodăria proprie sunt obligați să dețină un atestat de producător și un carnet de comercializare. Documentele sunt eliberate, la cerere, de primăriile unde lucreză producătorii. In momentul in care își vând produsele, producătorii agricoli trebuie să elibereze cumpărătorilor o filă din carnetul de comercializare.

Micii producători agricoli își pot valorifica produsele, atât în piețe și târguri, cât și către intermediari, magazine ori la domiciliul clienților.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>