Menu

VACANȚA S-A ÎNCHEIAT, ÎNCEP EXAMENELE

Vacanta de Paște a elevilor s-a sfârşit… Copiii se întorc de astazi la şcoală, dar nu pentru mult timp. Cursurile vor dura până pe 14 iunie, când începe vacanța de vară. Următoarea vacanţă, cea de vară, este programată în perioada 15 iunie – 15 septembrie.

Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă s-au intors astazi la cursuri, dupa vacanta de primavara, de 2 saptamani. Unii dintre ei intră în febra examenelor încă din luna mai. Este vorba despre elevii din clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, care vor susține în luna mai Evaluarea Națională. Pentru elevii de clasa a VIII-a, examenele încep în iunie, pe 18 fiind proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 20 iunie proba scrisă la matematică. Rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa pe 29 iunie. În luna iulie, începe admiterea la liceu. Între 3 şi 7 iulie, elevii vor completa opţiunile, fişele vor fi apoi verificate, iar pe 12 iulie se va afişa repartizarea computerizată. Emoţii în luna iulie au şi elevii de clasa a XII-a, care susţin examenul de bacalaureat. După testarea competenţelor lingvistice şi digitale, urmează proba scrisă la limba şi literatura romana, proba scrisa la matematică sau istorie şi proba la alegere a profilului. Rezultatele finale, dupa contestaţii, se vor afişa pe 13 iulie. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a pe 7 iunie. Următoarea vacanţă, cea de vară, este programată în perioada 15 iunie – 15 septembrie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>