Menu

DESCOPERIRE SPECTACULOASĂ

Descoperire spectaculoasă în curtea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. În timp ce efectuau săpături, câțiva muncitori au găsit mai multe oseminte umane, vechi de câteva sute de ani. La fața locului au ajuns polițiștii de la criminalistică, dar și pecialiști de la Muzeul Județean de Istorie și Direcția pentru cultură. Osemintele au fost trimis la Institutul de Medicină Legală din București, pentru a se stabili vechimea lor cu exactitate.

Câțiva muncitori care lucrau, sâmbătă, în curtea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei au făcut o descoperire spectaculoasă. Ei au găsit într-o groapă pe care o săpau mai multe oseminte umane. Oamenii au încetat imediat lucrul și au anunțat Poliția. La fața locului au ajuns atât polițiști de la Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Buzău, cât și reprezentanți ai Muzeului Județean de istorie și ai Direcției de cultură Buzău.

Potrivit primelor estimări, osemintele datează din Evul Mediu și aparțin a patru persoane diferite. Specialiștii spun că există indicii că ar fi vorba și despre un copil.

Fragmentele de oseminte umane au fost trimise de către oamenii legii către Institutul de Medicină Legală București, pentru a fi expertizate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>