Menu

RECENSĂMÂNTUL SĂLBĂTICIUNILOR

La Buzău a început recensământul animalelor sălbatice din speciile protejate de lege. Este vorba despre monitorizarea şi estimarea efectivelor de urs brun, râs şi pisică sălbatică. Datele de anul trecut arătau că, în judeţul Buzău, sunt peste 800 de exemplare de urs.

S-a dat startul evaluării efectivelor de animale sălbatice protejate din judeţul Buzău. Reprezentanţii Agenţiei de Mediu şi de la Garda de Mediu, alături de gestionarii pădurilor au în sarcină estimarea numărului de urşi, râşi şi pisici sălbatice. Evaluarea de anul trecut a arătat că cel mai mare efectiv de animale sălbatice este cel de urşi, peste 800 de exemplare. Începând cu anul 2017, recoltarea exemplarelor de urs care produc în mod repetat pagube sau pun în pericol sănătatea şi securitatea populaţiei se poate realiza doar după abţinerea avizului Ministerului Mediului. Luna trecută, autoritățile din Buzău au cerut derogare pentru uciderea unui urs care a produs ravagii în gospodării din comunelor Colţi şi Pănătău. Fiara, care a atacat şi ucis zeci de animale domestic a fost găsită şi împuşcată de vânători. Uciderea ursului a provocat însă un adevărat scandal, după ce primarul comunei Colți, Pavel Rădulescu, a postat mai multe filmulețe în care, alături de câțiva bărbati, probabil vânători și localnici, se bucură că au ucis ursul care teroriza zona de munte a județului Buzău. Bărbații se pozează ori filmează cadavrul, îl leagă cu frânghii, îl târăsc, fac fotografii asemenea unui trofeu de vânătoare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>