Menu

UITĂ SĂ-ȘI SCHIMBE ACTELE

Tot mai  multi romani uita sa-si schimbe la timp actele de identitate expirate! O spun si reprezentantii Serviciului Public de Evidenta a Persoanelor din Rm. Sarat, dupa ce au identificat aproximativ 1.500 de persoane fara acte de identitate. Cum se apropie alegerile europarlamentare, cetatenii sunt sfatuiti sa se prezinte din timp la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor pentru a evita aglomeratia de dinaintea scrutinului.

Nu mai puțin de 1500 de  cărţi de identitate a unor cetățeni din Rm Sărat şi din comunele arondate sunt expirate. Conform legii, cetăţenii au obligaţia să se legitimeze pe teritoriul României cu un act de identitate. Acesta este documentul prin care se dovedesc identitatea, cetăţenia si domiciliul, fiind necesar la valorificarea drepturilor și obligaţiilor prevăzute de Constituţie. In cazul expirării termenului de valabilitate al actului de identitate, cetăţenii se pot prezenta la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor la care sunt arondați cu domiciliul sau resedinţa cu cel mult 180 de zile înainte, dar nu mai puţin de 15 zile, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate. Reprezentanții Serviciului Public Comuni­tar de Evidenţă a Persoa­nelor Rm. Sarat reaminteşte că fiecare cetăţean are obligaţia legală de a se prezenta la ghişeele serviciului pentru a obţine un act de identitate valabil.

In zilele de dinaintea alegerilor, Serviciul Public Comuni­tar de Evidenţă a Persoa­nelor Rm. Sarat va avea program de lucru prelungit.

În vederea evitării unor situaţii neplăcute, cetatenii sunt sfatuiti sa verifice periodic data la care expiră le actul de identitate, fiind obligatia lor să solicite eliberarea unei noi cărţi de identitate. Nerespectarea dispoziţiilor legale constituie contravenţie și se sancţionează după caz, cu amenzi cuprinse între 40 și 80 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>