Menu

CERERE MARE LA STAȚIUNEA LEGUMICOLĂ

Soiurile tradiționale de tomate și legume, garantate de cercetători, devin din ce în ce mai căutate în această perioadă. Sute de producători agricoli din țară au luat cu asalt Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău pentru a se aproviziona cu soiurile speciale create de cercetătorii buzoieni, pe care și le doresc cât mai repede în grădinile proprii.

Soiurile de tomate și legume create la Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău sunt la mare căutare. Stațiunea de la Buzău, una dintre puținele din țară, este renumită printre legumicultori ca fiind principalul furnizor de semințe și răsaduri pentru legume românești. Cercetătorii de aici îmbunătățesc soiurile locale și mereu scot linii noi de legume. Cele tradiționale rămân însă vedetele stațiuni, fiind foarte căutate de micii producători care vor să mănânce sănătos. În această perioadă, oameni veniți din Buzău, dar și din județe vecine, stau la coadă să cumpere răsaduri pentru legume românești.

Cercetătorii Stațiunii de Cercetare Legumicolă din Buzău aproape că nu mai fac față cererii de pe piață.

Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău a fost înfiinţată în aprilie 1957, sub numele de Staţiunea Experimentală. Este o unitate strategică de cercetare şi dezvoltare pentru zona bazinului legumicol Buzău şi a judeţelor limitrofe. Instituția are în structura sa un număr de 63 de angajați, dintre care 13 sunt cercetători în horticultură.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>